Digitalni tisak · Grafički i web dizajn · Osvjetljavanje tiskarskih ploča (CTP) · Pečati i graviranje · Natpisi i reklame · Oslikavanje vozila · Časopisi · Knjige · Zagonetaštvo · Karikature
 
suncokret
 
samo po cvor.hr po cijelom HR web-u

Nova web
Čvor vam sa ponosom predstavlja svoje nove redizajnirane web stranice
Posted on 06 May 2008 by cvor

Uvodnik

Red proljeća, red zime

  Tko bi rekao. Naš natječaj za Veleulov - zlatnu udicu Hrvatske postao je punoljetan. U Malom Bukovcu po 18. put smo okupili pobjednike Veleulova - zlatne udice Hrvatske. Bilo je zbilja svečano i lijepo. Prije svega zahvaljujući gostoljubivim domaćinima, na čelu s općinom i ekipom iz "Dravskog klena" iz Malog Bukovca. Uz to, odazvali su se pobjednici iz cijele Hrvatske u velikom broju, pa i, po prvi put, s plavog Jadrana - iz Krka. Prava rođendanska atmosfera i proslava punoljetnosti. Pokušali smo vam u foto-reportaži, dočarati djelić sjajne atmosfere koja je vladala na proglašenju. To nam je poticaj i da po završetku ovogodišnjeg, 19. ciklusa Veleulova, organiziramo ponovo jedno ovako lijepo slavlje i okupljanje.
   A poticaj su nam i priznanja koja su stigla na adresu naše redakcije za dosadašnji rad na unapređenju sportskog ribolova i ribolovne pisane riječi. Hvala "Dravskom klenu" iz Malog Bukovca i gradu Bjelovaru odnosno Športskoj zajednici grada Bjelovara na tome što su prepoznali naše napore.
   Nadam se da ćete u vrijeme kada ćete čitati ove retke i uživati u pravoj proljetnoj atmosferi, negdje uz vodu, sa štapom u ruci. Sada, kada pišem ovaj uvodnik (sredina ožujka) snijeg je ponovo, doslovce zatrpao Hrvatsku. Jučer je mjestimice u riječkom kraju puhao orkanski vjetar gotovo 200 km na sat. Snježna mećava zaustavila je promet. Još prošle subote bio sam na jezeru matičnog društva na radnoj akciji. Pustili smo u klupska jezera 300 kg šarana i uređivali obale za početak sezone. A sada, umjesto početka sezone, ponovo led i snijeg. Zbog lošeg vremena odgođen je i početak prvenstva Hrvatske u ribolovu pastrva prirodnim mamcima na jezerima.
   Održana je i godišnja skupština Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Izvješće sa skupštine nećete pronaći u ovom, a ni u idućim brojevima R&R-a. Jednostavno, nitko nas ni ove godine na skupštinu nacionalnog saveza nije ni zvao. A čujemo da je bilo burno. Za malo da se redovna skupština nije pretvorila u izbornu.
   Kako saznajemo ove godine, zbog sveopće recesije, u Savezu neće biti novca za odlazak ženske reprezentacije na svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, ni za mušku za odlazak na Europsko prvenstvo u Portugal. Naravno, postoji (iako mala) šansa da se reprezentacije same izorganiziraju, pronađu sponzore ili plate iz svog džepa i otputuju na ova velika natjecanja. Od jednog od vodećih ljudi hrvatskog natjecateljskog ribolova saznajemo da, je iz FIPSed-a stigla ponuda s veoma povoljnim iznosom za organiziran čarter let iz Švicarske za zainteresirane reprezentacije za odlazak u JAR.
   Kako saznajemo ukupni trošak odlaska na SP za žene na ovaj način bio bi jeftiniji negoli što su bila neka putovanja do sada na SP na neke destinacije u Europi. Isto tako bit će šteta ukoliko muška reprezentacija ne ode na EP u Portugal. Naime, prvenstvo se održava na vodi na kojoj su naše mlade selekcije već u dva navrata osvajale medalje, pa bi to, vjerojatno, bila velika šansa i za dobar rezultat seniorske vrste. No, kako sada stvari stoje, ove dvije reprezentacije ove godine neće vidjeti ova natjecanja.
   Proljetni travanj je pred nama i za mnoge od nas ovaj mjesec znači i početak sezone i prve odlaske na vodu. U tom smislu dosta stranica ovog broja posvetili smo ribama koje se sada počinju loviti. Zato naši suradnici pišu o proljetnom ribolovu pastrve, štuke, soma i linjaka. Kako početi sezonu s bijelom ribom, čitajte iz pera jednog od naših vodećih ribolovaca i natjecatelja.
   Ima još toga što će, vjerujemo, privući vašu pažnju i u ovom broju R&R-a.


Mamci

Iz tiska je izašla nova knjiga urednika časopisa Ribiči & ribe Siniše Slavinića. Knjiga nosi naziv MAMCI a mi vam donosimo uvod knjige gdje autor govori o motivima koji su ga ponukali da napiše noovo izdanje.

Prvo izdanje knjige Prirodni mamci već je odavno rasprodano. To najrječitije govori o tome da je kod ribolovaca bila dobro primljena. Da je zanimanje za takvim sadržajem i dalje prisutno govorili su povremeni upiti i narudžbe, te smo odlučili dotisnuti ovu knjigu koju sada možete nabaviti u broširanom, ali i u tvrdom uvezu.
Opširnije •

test

CTP je sinonim kvalitete, brzine, napredne tehnologije.

Prednosti:
- najnovija violet tehnologija na fotopolimerne ploče (ekološki najprihvatljivija tehnologija)
- raster zastupljen od 1%, a istodobno u rasteru 99% vide se ...
CTP je sinonim kvalitete, brzine, napredne tehnologije.

Prednosti:
- najnovija violet tehnologija na fotopolimerne ploče (ekološki najprihvatljivija tehnologija)
- raster zastupljen od 1%, a istodobno u rasteru 99% vide se ...
Opširnije •

test

nova vijest
Opširnije •

Nova web

Čvor vam sa ponosom predstavlja svoje nove redizajnirane web stranice
Opširnije •
Nakladničko i trgovačko d.o.o / 43000 Bjelovar, Matice hrvatske 43